“Καρδιαγγειακή Υγεία” Καρπενήσι 23/11 στις 18:30

Written by on 15/11/2019

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και δράσεις πρόληψης υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει στο Καρπενήσι το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις18.30, στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου, Εκδήλωση Ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο: «ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ» και με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες.

Οι ομιλητές μέσα από σύντομες και απλές ομιλίες θα ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων, καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Iωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος ΕΚΕ, Ιωάννης Κανακάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Ιωάννης Γουδέβενος, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων: μία διά βίου πρόκληση».

Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Θεραπευτική Κλινική ΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ «Οξύ Έμφραγμα Μυοκαρδίου: Από τη διάγνωση στη θεραπεία».

Χριστίνα Χρυσοχόου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Α’ Καρδιολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών: «Εχω Διαβήτη και Καρδιακή Ανεπάρκεια: Τι πρέπει να γνωρίζω».

Αθανάσιος Θεοχάρης, Αντιπρόεδρος Ομάδας Εργασίας Πρόληψης & Αποκατάστασης ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας: «Κάπνισμα και Καρδιά».

 Εμμανουήλ Καλλίστρατος, Καρδιολόγος, Υπεύθυνος Ιατρείου Υπέρτασης ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας: «Υπέρταση».

Ανδρέας Συνετός, Επιμελητής Καρδιολογίας, Αντιπρόεδρος Ομάδας Εργασίας ΚΑΡΠΑ της ΕΚΕ: «Η δυνατότητα να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

Επίσης η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα κάνει σύντομη επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή για τους παρευρισκόμενους, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους των μικρότερων ηλικιών να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και να αποκομίσουν γνώση και τεχνικές που μπορεί στο μέλλον να σώσουν μία ζωή.

Η ιατρική εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου και την Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), το Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Καρπενησίου και είναι υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας.Η ΕΚΕ ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα το δήμο Καρπενησίου και την Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ για την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Stoxos 104,9 fm

Current track

Title

Artist