Η Γλυκερία στο Καρπενήσι – Χορηγός Επικοινωνίας ο “Stoxos fm 104,9”

Written by on 19/08/2017

Μεγάλη Συναυλία σήμερα 19-8-2017 στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης του Καρπενησίου και ώρα 21:00 με την Μοναδική ΓΛΥΚΕΡΙΑ. Ο Stoxos fm 104,9 είναι χορηγός επικοινωνίας, σας περιμένουμε όλους απόψε λοιπόν το Βράδυ.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού με το μοναδικό της ταλέντο και την ταξιδιάρικη φωνή της θα μας χαρίσει μια βραδιά κάτω από το φως των αστεριών. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό.

H Γλυκερία γεννήθηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιο Πνεύμα. Από μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει από πολύ νωρίς μέσα της. Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το λαϊκό και το δημοτικό τραγούδι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σμυρναϊκά, που αντηχούσαν από τα γραμμόφωνα μερακλήδων Μικρασιατών προσφύγων του χωριού, αλλά και βαριά λαϊκά, που στάλαζαν παράπονα με τις βροντερές και νταλκαδιάρικες συνάμα φωνές των Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Καζαντζίδη και Περπινιάδη. Μεγάλο μουσικό σχολείο αποτέλεσαν επίσης τα πανηγύρια και οι οικογενειακές συνεστιάσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα, την παρεϊστικη διάθεση, τα πικάπ και τους δίσκους των 45 στροφών. Από τα γυμνασιακά της χρόνια, η Γλυκερία άρχισε να ξεχωρίζει για τις φωνητικές της ικανότητες και οι συμμαθητές της σε κάθε εκδήλωση την ενθάρρυναν να τραγουδάει. Κι εκείνη δεν έχανε ευκαιρία να ερμηνεύει γνωστά ποπ κομμάτια των χρόνων του ’60 και βέβαια καθαρόαιμα λαϊκά, αυτά που πάντα είχαν περίοπτη θέση στον ψυχισμό και στην ιδιοσυγκρασία της.Τα μονοπάτια της ζωής την οδήγησαν στην Αθήνα.

 

Πηγή:glykeria.net


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Stoxos 104,9 fm

Current track

Title

Artist